barka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Len tak po polnoci naťukané

Nemôžem spať. To v podstate nie je nič nové, pretože to nemôžem už niekoľko týždňov, čo skôr pripisujem môjmu momentálnemu zdravotnému stavu, ako niečomu vznešenejšiemu.
No už sakra dávno sa mi nestalo, aby som o tejto neskoro nočnej, či skoro rannej hodine sedela pri PC a niečo si tam ťukala, aj keď v podstate nejde o nič. Nečakám nič. Nesnívam o ničom. Ani v noci, ani cez deň. Možno ma trápia isté veci, čo je prirodzené, ale na tie dostanem čoskoro odpoveď. Proste nie som pod nejakých extra silným a oprávneným stresom, aj keď áno, sú veci, ktoré ma trápia. Ale veď koho aj nie. Chcem len povedať, vlastne napísať, že všetko je v rámci možností a schopností môjho tela, i duše. Takže by sa očakávalo, a mne osobne aj žiadalo, aby bolo všetko v poriadku. Keďže je hlava ok (aj keď, to je v mojom prípade dosť diskutabilné :)), malo by aj telo. Namiesto toho mi srdiečko bije ako na poplach, a potom mňa bije, a mocem sa ako mucha v mliečniku, potom nemôžem spať, potom som unavená, a aj tak nemôžem spať. Proste začarovaný bludný kruh, z ktorého sa ani za toho svätého, aj nesvätého vymotať. :)

A tak si tu pekne krásne o 1.13 sedím, a ťukám do čierno-sivej klávesnice, a modlím sa, aby som Žabku, či Jednorožca nem zobudila, alebo nedaj boh susedstvo. Z pootvoreného balkóna mi na otlaky veje svieži, čerstvý, podažďový vzduch, nepríjemne príjemne ma chladí, a ja si začiatkom leta obúvam hrubé ponožky. :)  Ale niežeby som sa koza stará poučila, ja sa ešte na jednu zdravotnú vytrepem na balkón, kam pred chvíľou lialo ako z krhly. A tak si tie hrubé ponožky môžem pekne krásne prezliecť, aj pyžamo, pretože sadnúť si na mokrú dlažbu v mojom veku asi tiež nie je rozumné. :)

Ale ako som tak sedela na tom balkóne, ako taká zmoknutá slepica (na status zmoknuté kura už nemám vek:)), všimla som si, že napriek pokročilej hodine, nie som sama, čo svietim, nespím a v tichosti ruším nočný kľud. Potešilo ma to. Nie som len ja taká "postihnutá". Čo robia tí ľudia tam za osvetleným oknom? Jedia? Pozerajú telku? Milujú sa? Hádajú sa? Zabávajú sa? Či len tak bezcieľne ťukajú, tak ako ja do klávesnice na svojom PC? S kým komunikujú? S kým si píšu? S láskami? Neláskami? Milencami? Milenkami?

... tvárim sa a prezentujem sa, že je všetko v poriadku... a pritom... niečo mi chýba.. ľudský kontakt, aj keď možno virtuálny. Písmenká. Ktoré sa dajú čítať, no nemusia sa žiť. Slová, ktoré rozosmejú, poláskajú, no v konfrontácii s bežným životom a miestami tvrdou realitou neublížia. Niekto, kto tu prosto je. Bez nároku na telo, i dušu. Osamela som. Nechcene som to tak chcela. Život sa zmenil na MUSÍM!, NESMIEM!, POTREBUJEM! Netvrdím, že som vyslovene nešťastná, nespokojná, frustrovaná samotou, aj keď sa to z mojich riadkov tak javiť môže. Proste mi len niekto chýba...priateľ, priateľka, útek, únik z reality, nové sny, beznádejné nádeje....

Krása, je niečo po pol druhej v noci, a s mokrými nohami sa otváram blogerskému svetu, a priznávam si to, čo som odmietala priznať si. Prinesie mi to konečne spánok? Upokojí sa moje srdiečko?

..skúsim..

O ničom | stály odkaz

Komentáre

  1. ach barka,
    pekne si sa citala,vlastne to nie je vobec zly napad,pisat,ked sa ti neda spat.rozumiem ti,ale poradit ti neviem nic lepsie,len ze ozaj nemas chodit v ponozkach na mokry balkon a uz vobec nie si sadat do mokreho...pretoze potom "bude hůř"...
    publikované: 19.06.2011 15:08:55 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nuž-aj to sa stáva
    hoc človek všetko má-predsa chýba mu v živote tá "čili" správna šťáva..
    možno dokúpiš..možno príde..trpezlivosť sa ti /nám/ zíde..
    a tak zatiaľ želám v duši radostný vánok a očiam pokojný spánok.. :-))
    publikované: 19.06.2011 20:46:18 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Radosť moja zlatá
    ..tak teraz si to trafila ako William Tell, to oné, povestné jablko.. vďaka nespavosti a ťukania do klávesnice, a hlavne vďaka Tebe už viem presne pomenovať, čo mi v živote chýba...chilli :) Krásny večer Ti prajem, priniesla si mi opäť radosť. :)
    publikované: 19.06.2011 20:55:33 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. pribeh
    nespavost je kruta ja ja som ju zazila,ja som to riesila inak pustila som si sims a hrala do vtedy az som sa unavila a isla spat :D
    publikované: 19.06.2011 21:48:26 | autor: moncici777 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. bárka,
    neviem, čo sa po minulé noci dialo, ale asi si jediná nebola, čo spať nemohla. Ty si ťukala do PC a vyliala si si ubolenú dušičku a ja som s rozbúšeným srdiečkom do TV čumela a o "líštičkách" film sledovala. Ja som sama síce nie, ale ja polovičke spánok doprajem. Zaspala som vtedy, keď cez týždeň vstávam.
    publikované: 19.06.2011 23:18:11 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Vasiliska
    ...ako skončil film?? :) Ja TV jednoducho v noci nemôžem pozerať.... nikdy som to nerobila, vždy som si čítala, písala a tak.. boli časy, keď som sa chodila o pol noci prechádzať po meste, popri rieke, ale vraj je to nebezpečné, tak som s tým prestala :)


    MONCICI - ja som skôr na také logické, či kartové hry, ale moje Žabky Sims-ov milujú :))))
    publikované: 20.06.2011 08:36:23 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Barka
    písania -"len tak..." bývajú vydarené a cítiť v nich tú momentálnu atmosféru,tak ako v Tvojom článku :-)
    a...zmeň život na Nemusím, Smiem a Nepotrebujem - bude Ti ľahšie na duši.
    publikované: 21.06.2011 16:57:23 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  8. bárka,
    film skončil nepochopiteľne, lebo sestra bonzla sestru,že je neverná, aby sa mohla "pelešiť" s jej snúbencom, ktorého pred časom zviedla. Do plaču od trápnosti. Aj ja radšej čítam, len som "spoluležiaceho na dvojlôžku" nechcela svetlom rušiť a inde čítam nerada. Ja sa síce neprechádzam, ale sledujem z balkóna ticho, lomoz, hviezdy, sem tam ľudí, blikajúce okná a tak....
    publikované: 21.06.2011 18:31:01 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Vasiliska
    dala by som si facku, za terajšie vyhlásenie, ale... filmy o nevere, sú fakt trápne :) Aj keď nie každá nevernica musí byť líška, aj keď istým spôsobom musí byť, inak by nemohla neverníkovať sa.

    A som rada, že nie som jediná "úchyláčka" čupiaca na balkóne a sledujúc nočný život kohokoľvek, čohokoľvek. :))) Keď budem večer čupieť a sledovať Veľký Voz, isto si na Teba spomeniem. :)
    publikované: 21.06.2011 20:00:22 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Vyfack-naiv
    ...niekedy sa život nedá zmeniť, a keďže som aj maminka, isté veci predsa len "musím"...
    ...a ďakujem krásne...:)
    publikované: 21.06.2011 20:01:36 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Barka
    niekedy asi stačí naozaj sa vypísať z toho, čo človeka trápi. Teda, aj také nespavé noci sú aspoň na niečo užitočné. Vtedy je totiž najväčší kľud, ticho, v ktorom si môžeš upratať svoje myšlienky. A keď sa pozrieš z balkóna a vidíš, že takých ľudí je viac, vieš, že ich nie je veľa, ale zároveň vieš, že nie si sama, že predsa niekam patríš, a že aj keď veci niekedy nedávajú zmysel, tak sú tam v tvojom živote a majú tam svoje miesto. Už asi veľa filozofujem. ;) Verím, že už také nespavé noci pominú. Budem ti držať palce.
    PS: ak ja nemôžem v noci spať, rátam od 100 do 0. Na nikoho, komu som to podaril to nefungovalo, ale na mňa hej. Ale to je asi skôr o to, či v to veríš, alebo nie. Ja áno. A tak som sa ešte nikdy nedorátal k nule. ;) Vyskúšaj.
    publikované: 21.06.2011 22:12:09 | autor: dodow (e-mail, web, autorizovaný)
  12. bárka,
    dík, ja na oplátku to isté. Dnes ich u nás vidieť nebude, tak ja si spomeniem vtedy, keď bude raka pekne vidieť
    publikované: 21.06.2011 22:25:11 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Dodowko :)
    ... akosi stále a takmer vždy som poňala môj blog ako spovedníček, akýsi denník, priestor, na ktorom som si mohla triediť svoje myšlienky, pocity a hlavne pri písaní dostať aj odpovede...ktoré som tu často aj našla.
    Moja nespavosť je zrejme chronická, sú to roky, čo takto v podstate ponocujem, česť výnimkám.. skúšala som počítať, v nemocnici dokonca aj kvapky tečúce z infúzie, ale akosi to nešlo. Proste na matiku som ja nikdy nebola. A možno som v ňu len neverila. :)

    A ďakujem Ti :)
    publikované: 21.06.2011 22:27:06 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Vasiliska
    .. budem si musieť doplniť vizuálne informácie o rakoch, aby som mohla špehovať... len tak v tichosti.. :) A aj u nás zamračené :(
    publikované: 21.06.2011 22:28:04 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Barka
    - práve preto,že si mamina - vieš meniť musím na chcem.

    A možno...-to vyskúšať aj na spanie... -nemusím,ale chcem :-)

    publikované: 22.06.2011 06:24:41 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014