barka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Somwhere over the Rainbow

Trošku dúhy pre vás :)
Sama neviem, kde som po prvý krát počula túto pieseň. Ale tak ako aj v prvom prípade, aj tu som vedela, že ju poznám z nejakého filmu, len dodnes neviem z ktorého. :)
Dlho som sa nevedela dopátrať po interpretovi, dlho som ju nosila len v hlave a nemala som možnosť ju hmatateľne vlastniť. Podarilo sa to až Peter Panovi, ktorý mi ju našiel, napálil na cédečko, presne 16 násť krát, aby mi to cédečko išlo od rána do večera nonstop stále a furt. Bolo obdobie, keď som nepočúvala nič iné.
Pamätám si ako som mala dovolenku, pustila cédečko do prehrávača a ono mi šlo nonstop, na plné pecky, umývala som okná a Peter Pan len s nemým úžasom sledoval ako sa tvárim, že vlním, vlastne hrkocem bokmi. :)
Milovala som tú pieseň...a  mám ju rada dodnes...je citlivá, ľudská, jemná, decentná, evokuje smútok, ale aj radosť...radosť zo života...proste mi pripomína dúhu... :) Ten pocit, ktorý mám keď tú skutočnú vidím..keď búrkové mračná vystrieda pálivé slnko a všetko je zrazu jasnejšie, čistejšie, krajšie, farebnejšie....

...nech tú dúhu nosíte v sebe aj vy.... :)


Music | stály odkaz

Komentáre

  1. Supeeer
    Milá Barka!!!!! Úžasnýýý výber! Ja mám zase cédečko, na ktorom je len táto jedna pesnička! Je to z filmu "Zoznámte sa, Joe Black". Je to nádherná verzia klasiky od Louisa Armstronga a pesničky z Čarodejníka z Krajiny Oz, ale táto je oveľa ľudskejšia a plná takej ľudsky krásnej pokory. Ešte raz ťa chválim! ;-)
    publikované: 29.10.2009 21:32:51 | autor: dodow (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Dodowko
    ...bingoooooo...konečne viem film!!! Ja som ju mala šestnásť krát za sebou na jednom cécečku, takmer som ho zodrala, čo mi stále hralo :) Dakujem.
    publikované: 29.10.2009 21:35:53 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. opat chvalim, chvalim, chvalim:)
    pesnicka vo mne najviac zarezonovala v Ally Mc Beal, ked zpmrela jej prva laska Billy a spominala si na spolocne prezite detstvo, mladost i priatelstvo v dospelosti...
    verziu, ktoru si dala sem, mam najradsej...citim z nej nadej, ze tu duhu raz dosiahnem:)
    publikované: 29.10.2009 22:33:51 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ... :-))) ...
    ...pekne ťa chvália a ja sa s pokorou musím pridať....mám ju na zvonení v mobile pri skupine extra ľudí :-) ...skús si nakliknúť na youtube CONNIE TALBOT....súťažila v Britskom talente keď mala asi 4 roky....a súťažila presne s touto skladbou...oplatí sa popočúvať....krásny dník prajem....
    publikované: 30.10.2009 08:26:50 | autor: flexi (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Pekné...
    aj ja mám rád túto pesničku, dlho som ju nepočul, ale stačilo mi že som si prečítal nadpis :-) a už mi znela v hlave. ozaj krásna.
    publikované: 30.10.2009 09:42:30 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014