barka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zasadanie krízového štábu

Byť matkou je fakt úžasné.
Až do chvíle, keď sa na Facebooku nedočítate, že o rok staršie dieťa - dievča, Krásnej víly je zrazu vo vzťahu.
Hustééé.. Tak by to okomentovala moja staršia dcéra, len o rok mladšia od dievčaťa, ktoré je zrazu vo vzťahu.
Ok, píšeme, voláme, myslíme.
Doniesť lampu, čistý papier, zavolať ich oboch, posadiť, zapnúť svetlá, spustiť výsluch, násluch, podsluch, proste všetko možné, v prípade krízovej situácie aj elektrický paralyzér, všetko po ruke, len nič pri rozume. Spraviť zápasnicu, nechať ju ich vlasntou krvou podpísať, vyniesť rozsudok.
To je plán A.
Plán B: - dávno zavrhnutý, pretože reči o včielkach už zrejme nepomôžu. Veď to dieťa, už má vyrážky, čomu hovorí, prsia. Nemáme čo povedať, keďže všetko sa v podstate vie. Aj keď ešte len teoreticky. Takže plán B putuje do smetného koša. Pre túto chvíľu.
Plán C: - a šak nech... Otvárame víno, ročník 1999, rok kedy sa tá malá potvora narodila, aby sme si uchovali zdravý rozum a spísali ďalšie plány.
1. kúpiť bezpečnostné dvere!
2. skontrolovať si vlastné tangáče, či nám niektoré nechýbajú!
3. ak nám niektoré chýbajú je to znak toho, že naše dcéry nám ich asi pajzli!!
4. ak nám ich pajzli, ísť kúpiť trezor, kde by sme si ich mohli odložiť. A kľúč uschovať v podprsenke, do čias, kým im ani tá nebude dobrá!!!
5. Debaty nepomôžu, nasleduje presný harmonorgram pri vykonávaní služieb dozoru!
6. Kúpiť masky, parochne, a iné hovadiny, aby nás v prestrojení nemohli spoznať!
7. Preskúmať dôkladne dotyčného vedomosti, zdatnosti, schopnosti a iné ...sti... v prípade najvyššieho ohrozenia, aj jeho kosti, za účelom získania DNA vzorky.!
8. Po získaní týchto vyšetrení, zvolať ctený súd, teda mňa ako zapisovateľku, a Krásnu vílu, ako hlavného sudcu a určiť, či dotyčnému vydáme súhlas na to, aby bol "vo vzťahu" s krpatou polopuberťáčkou.


Proste chaos, stres, panika, v záujme obrany toho najcennejšieho, čo máme. Nie, my nie sme posadnuté matky. Len realistky. Možno miestami prireálne, miestami zdeformované realitou vlastných osudov, a odžitého, ale v záujem uchovania zdravého rozumu a nepoškvrnenosti, spravíme všetko.

Až kým sa večer nezvalíme na posteľ unavené, ako po celoštátnom pátraní, s vedomím, že nech robíme čokoľvek, ono... tá naša mládež si predsa len spraví svoje... o nás, bez nás...



Pozeráme na seba, s čiarkami pod očami, nie však od guľôčkového pera, ale od života samotného, a prichádzame na to, že ono... naše deti si dovolili začať dospievať, bez nášho dovolenia!


P. S.:
... neboli sme však iné :))))

Príbehy aj zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. Barka:)
    mam chlapcov, takze bielizen mi nemizla, rozhovory medzi nami boli opatrne, najma ked sa dotkli lasky a telesnych zmien, trosku sme sa navzajom ostychali, nastastie ich dospievanie sme prezili vsetci v relativnom zdravi, teraz uz s dospelymi sme dobri kamarati a rozpravame o comkolvek...drzim palce, aby aj u Vas dospievanie preslo v pohode:)
    Aj ked so stratou nejakych kuskov bielizne:))
    publikované: 08.01.2011 18:25:12 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Nič iné Ti nezostáva
    len im dôverovať-veď si do nich určite vkladala,čo si len mohla /ýchovou/a budeš vkladať.A ešte si pamätaj,že každé diťa je iné-aj keď ich budeme mať 20 !Preto je to ťažké!
    publikované: 08.01.2011 18:48:41 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  3. a ja bola som iná
    moja raná mladosť pred 50timi rokmi zhruba bola nevinná a ešte dlho detská.. vdaka životu za to..

    no dnes-moja vnučka-13stka-ťažká to reč..starká..ty nič nevieš..nedívaj sa..chod preč..a nepýtaj sa..a nehovor..panenky v očiach prevrátené..hrach na stene..

    dakujem životu-že žila som pred nežnou a nežne mohla mojich synov životom viesť..

    takže-rozumiem.strach..
    preskočili neskoré detstvo do skorého dospievania..
    a tých múdrostí čo majú v hlave..mám právo..chcem slobodne rozhodovať za seba..neobmedzujte ma..ja viem..ty sa nerozumieš..a to všetci tak..
    celá spoločnosť je morálne chorá-môj názor..
    a máš pocit-že záruku na svoju výchovu nemôžeš dať..bo ostatní..v tom je sila..ty nie-moja milá..
    a tak modlím sa ,by anjel strážny..
    další vývoj mi nie je jasný..
    veľa štastiabarka-pre všetky dcéry..aj kamarátky..aj ich matky..
    publikované: 08.01.2011 20:04:44 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. barka
    veľmi dobre Ťa chápem...chvalabohu, že dcéra má už 2O:))) a Facebook , ako aj netove zoznamky spoznala až v 16tich.. dovtedy musela byť skúšaná reálnym životom a sprevádzaná matkiným prísnym pohľadom.. dohľadom. Ale verím, že Tvoja výchova bude najlepšou "ochranou" pres dospelými starosťami a poznaním života.
    publikované: 08.01.2011 20:36:23 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014