barka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako som prišla k striebru!

Nie som zlatokopka, no aj tak sa mi podarilo prísť k pokladu :)
Ták! Dnes som našla svoj prvý šedivý vlas!
A to som pred niekoľkými mesiacmi machrovala, a to ťažko machrovala, že napriek pokročilému veku, sa toto znamenia starnutia, či ako to nazvať, ešte pri mne neukázalo, a dokonca som mala tendenciu byť smutná, že som chudobná o strieborné vlasy Deda Vševeda. To som mohla radšej spomenúť milión. :)
Prekvapkala som sa však samú seba. Asi mojou reakciou. Prvotnou reakciou. Pousmiala som sa na moju pokrčenú tvár, ktorá sa práve prebudila do slnečného rána, mykla plecami a poctivo som hľadala ďalšie strieborné vlasy Babky Bárky. Ešte zopár som ich našla.
No, od rána prešlo pár hodín, takmer celý deň. A moje reakcie na toto moje nové poznanie sa už prirodzene líši. Ráno som vošla do práce, s tragickým výrazom na tvári (som heerečka), a oznámila som babám túto skutočnosť. Ich reakcia ma absolútne neprekvapkala. Vraj som stará vražda... Tak som na ne prísnym hlasom spustila - Héj, dámy, majte úctu k mojim šedinám a vážte slová!
Myslela som to smrteľne vážne! Netrpezlivo som čakala na príchod mojej kolegyne, priateľky, súputníčky - Krásnej víly alias Korytnačky, ktorá je odo mňa o mesiac staršia, čo jej dávam patrične najavo! Hneď vo dverách som sa na ňu takmer doslovne vrhla, s tým, že jej idem prečesať celú tú jej hrivu, ale keďže na pľaci bolo priveľa svedkov, ktorí by ma možno pri tom vrhnutí obviniť aj z útoku na neverejného nečiniteľa, rozmyslela som si, no namiesto privítania som jej OZNÁMILA, že najbližšie jej farbím vlasy JA! Nie preto, že by som chcela, ale preto aby aj jej našla niekoľko strieborných vlasov. Čo je ona horšia odo mňa!?

Premýšľala som takmer celý deň v práci (aj tak som nem mala čo iné také robiť - teda ono by sa aj niečo našlo, ale toto ma popravde bavilo viac :)) čo všetko môže byť na vine môjmu postriebrenému stavu. Predsa len sa mi zdá celkom skoro v 31 mať šediváčiky. Ale upokojila ma realita mojej druhej kolegyne - Škamry malej, ktorá je odo mňa o päť rokov mladšia a v havraních vlasoch nejaké tie gramy striebra nosí, a to už dáááávno.. A tak som pri tom rozmýšľaní prišla na to, že veď stresy, nervy, problémy, genetika, nedostatok sexu a podobne, je na príčine tomu, čo nosím na hlave (a miestami aj tomu, čo nosím v nej :))

A potom som prišla ešte na jedno.. Vzhľadom k tomu, že som sa pred dvoma týždňami presťahovala (konečneeeee), a do prázdneho takmer polozdevastovaného prenajatého bytu, som si v podstate okrem neskutočného množstva zbalených krabíc a chabého počtu nábytku, nedoniesla nič cenné (áno, áno, okrem mojich žabiek a puzzlí lodičky), asi je symbolické, že som si priniesla sem striebro vo vlasoch..Predsa len, s holou riťou, prázdnou hlavou sa nepatrí...

No, a tak oddnes som bohatšia o pár strieborných vlasov Babky-Bárky... )))) Celkom milé. :) Aj keď o vypití kávy som sa ihneď vrhla na prefarbenie vlasov :) Deformácia z práce, kde robím. Sa mám aspoň na čo vyhovoriť. Zatiaľ túto skutočnosť neberiem tragicky, skôr tragikomicky, ako celý môj život... no a konečne ak bude niekto na mňa sprostý, môžem mu povedať- Majte úctu k mojim šedinám :)))

Takže tak... s pozdravom Vaša nem podarená už postriebrená Bárka :)

O Bárke | stály odkaz

Komentáre

  1. Baruska, blahozelam:)
    Nestarnes, IBA zrejes ako vino...ja som zacala sediviet akosi priskoro, uz na strednej skole...farbenie vlasov ma nebavi i teraz mam na hlave farbu a cakam, kym prejde potrebny cas, aby som ju mohla zmyt a ist do perin...
    niektorym muzom sediny pristanu, su pritazlivejsi nez za mlada...no zenu taku nepoznam...iba babicky okolo stovky, tym sedive vlasky sedia...
    dolezite je, ze mate bytik, je v nom to najdolezitejsie Ty a zabky, tak nech Vam je spolu krasneeee....
    publikované: 17.06.2010 21:43:15 | autor: SOB (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. bárka,
    niekomu ten strieborný melír veľmi sekne a verím, že i tebe. pokiaľ ešte obočie šedivé nemáš, nemáš nárok hovoriť o ucte k šedinám. Hej šarmantná Bárka
    publikované: 17.06.2010 22:03:16 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    SOB dakujem krásne

    VASILISA26 ... hm... nem ber mi ilúzie, ani úctu k mojim šedinám. Obočko mám divotvorné aj bez šedín. :) A aaach... ďakovala, že šarmantná Bárka.. zajtra o tomto mojom povznesenom stave budem patrične informovať moje okolie :)
    publikované: 18.06.2010 21:11:00 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014